Aktif- DR. MÜNİR BAYPARS TÜREL

Dr. Münir Baybars Türel

   Uzm. Dr. M. Baybars TÜREL

1970 yılında Ankara’da doğdum. 1981 yılında Denizli Gazi İlköğretim okulundan, 1988 yılında TED Ankara Koleji’nden, 1994 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldum.
ABD’nin tıpta uzmanlık sınavı eşdeğeri USMLE sınavlarını geçerek ECFMG (Educational Commision for Foreign Medical Graduates) sertifikası aldım. 2000 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde uzmanlık eğitimini tamamlayarak ‘kardiyoloji uzmanı’ oldum.
Gaziantep Sanko Hastanesi’nde Dr. Talantbek Batyraliev ve Dr. Alper Serçelik yanında girişimsel kardiyoloji eğitimi aldım. 2014 yılında New York Chiropractic College’da başladığım klinik beslenme yüksek lisans programını 2016 yılında tamamladım.
Dünya Obezite Federasyonu SCOPE (Specialist Certification of Obesity Professional Education) sertifikasyon programını tamamlayıp Türkiye’den bu sertifikasyonu alan ilk kişi oldum.
Avrupa Kardiyoloji Cemiyeti’nden (ESC) ‘Avrupa Kardiyoloji Diploması’ ve ‘Fellowship’ (FESC) ünvanları aldım. Aynı derneğin sınavlarını geçerek Türkiye’de Avrupa Kalp Ritim Birliğinin (EHRA) pacemaker-ICD implantasyonu sertifikasını alan ilk kişi oldum.
İngiltere (Birleşik Krallık) ve İrlanda Cumhuriyeti’nde diploma eşdeğerliklerini alarak her iki ülkenin General Medical Council (Genel Tıp Konseylerine) kayıt oldum.
Tüm dünyada fonksiyonel tıbbın bir numaralı teşkilatı kabul edilen ve Cleveland Clinic bünyesinde faaliyet gösteren Institute for Functional Medicine (IFM)’deki eğitimlerimi tamamlayıp, sınavlarını geçerek Türkiye’de IFMCP (Institute for Functional Medicine Certified Practitioner) sertifikasını alan ilk ve tek kişi oldum.
Halen Bursa’da Aritmi Osmangazi Hastanesi ve İstanbul’da Dentistanbul Hastanesindeki görevlerime devam etmekteyim.
2014 yılında klinik beslenme yüksek lisans eğitimi sırasında tanıştığım ve artık bir tutku haline gelen fonksiyonel tıp, uzun ve sağlıklı yaşam için bilimsel kanıtlar çerçevesinde hayat stilinde beslenme, fiziksel egzersiz ve ötesindekilere küçük ama önemli dokunuşları keşfetmek (bir nevi ‘biohacking’) en önemli ilgi alanlarım.

  • Eğitim ve Sertifikalar

    Ankara Üniversitesi Tıp FakültesiTIP DOKTORU

    Uludağ Üniversitesi Tıp FakültesiKARDİYOLOJİ UZMANI

    New York Chiropractic CollegeKLİNİK BESLENME YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

    Dünya Obezite Federasyonu SCOPE (Specialist Certification of Obesity Professional Education)OBEZİTE PROFESYONELİ UZMANLIK SERTİFİKASI

    Institute for Functional MedicineFONKSİYONEL TIP UYGULAYICISI

    İletişim ve Randevu için

  • Dentistanbul Hastanesi Yıldız caddesi No: 71 Beşiktaş
    İstanbul

  • Aritmi Osmangazi Hastanesi Ulubatlı Hasan Bulvarı No: 48 Osmangazi
    Bursa

  • Gizem Keremer 0 (530) 966 44 17

  • Facebook:
    facebook.com/drbybarsturel

  • Instagram:
    instagram.com/drbaybarsturel/

  •  


 

X