Aktif- PROF. DR. DİLEK ÇOLAK

PROF. DR. DİLEK ÇOLAK

Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı

+905053310925 dilekc08@gmail.com

PROF.DR. DİLEK ÇOLAK

 

19 Haziran 1962’de İnebolu’da doğdu, çocukluğu Kastamonu’da geçti.

1973’de Ankara Namık Kemal İlkokulu,

1976’da Ankara Namık Kemal Ortaokulu,

1979’da Ankara Fen Lisesi ve

1985’de Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.

1985-1988 yılları arasında Niğde ve Antalya Verem Savaş dispanserlerinde mecburi hizmetini tamamladı.

1988’de Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimine başladı ve

1992’de Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı olarak aynı bölümde Doçent ve ardından Profesör oldu.

 

Viroloji alanında doktora yaptı. 1993 ve 1997 yıllarında Fransa’da Paris AntoineBeclere Hastanesi Bakteriyoloji-Viroloji Laboratuvarı’nda, 2000’de gene Fransa’da Paris Kremlin Bicetre Hastanesi Mikrobiyoloji-İmmünoloji Laboratuvarı’nda toplam sekiz ay süre ile çalıştı. Viralenfeksiyonların tanısı ve moleküler mikrobiyolojik testler mesleki ilgi alanıdır. Uluslararası ve ulusal dergilerde yayınlanmış çok sayıda bilimsel makalesi bulunmaktadır. 2014 yılında Aile Danışmanı olmuştur. Kognitif rehabilitasyon ve hastalıklardan korunmada beslenme modelleri konularında eğitimlere katılmaktadır. 

 

Öğrencilik yıllarında resim dalında ulusal ve uluslararası yarışmalarda kazanılmış çeşitli ödülleri bulunmaktadır. Ankara Fen Lisesi’nde üç yıl boyunca Kız Basketbol Takımı ve Kız Hentbol Takımı’nda yer almış, ayrıca atletizm dalında 200 metre, 400 metre ve 4x100 metre bayrak yarışlarında Türkiye Şampiyonası’nda okulunu başarı ile temsil etmiştir.

 

Boş zamanlarında örgü örmek, yağlı boya resim yapmak, kitap okumak ve kısa denemeler yazmak en sevdiği uğraşlar arasındadır. Araba ile sakin yörelere seyahat etmekten, köpekleri ile yürüyüş yapmaktan ve yüzmekten hoşlanmaktadır. Evli ve bir kız çocuğu annesidir.

X