Aktif- DR. MELİH VURAL

Dr. Melih Vural  

 Nörolog

 


Uz.Dr. Melih Vural (Nöroloji uzmanı)
Nörolojik Hastalıklar ve Uyku Laboratuvarı

16-06-1964 tarihinde Ankara da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara ve Malatya da tamamladı. Liseyi Antalya Lisesinde 1981 yılında tamamladı. Aynı yıl İ.Ü Cerrahpaşa Tıp fakültesini kazandı. 1987 yılında tıp doktoru olarak mezun oldu. Elazığ da mecburi hizmet yaptı. Samsun, Bayburt, Trabzon, Rize ve Artvinde askeri görevini tamamladı. 1990 yılında Antalya Devlet hastanesi acil serviste göreve başladı. 1997 yılında bu görevinden ayrıldı. 2000 yılında İ.Ü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Bölümünde uzmanlık eğitimine başladı. 2004 yılında uzman oldu. Antalya da çeşitli özel hastane ve tıp merkezlerinde çalıştı. Halen Özel muayenehanesinde nöroloji uzmanı olarak görev yapmaktadır. Evli, Selge ve Sorgun adında iki çocuk babasıdır.

Uzmanlık sonrasında çalıştığı kurumlar:

Özel Selge Tıp Merkezi

Özel Lara Hastanesi

Özel Konyaaltı Hastanesi

Özel Terapi Tıp Merkezi

Özel BSK Antalya Hastanesi

Özel Medline Hastanesi

Özel Lara Anadolu Hastanesi

Özel Medisu Hastanesi

Özel Likya Antalya Hastanesi

Yöneticilik görevleri:

Özel Medline Antalya Hastanesi nde başhekimlik

Türkiye Klinik Nörofizyoloji EEG-EMG Derneği Antalya Şubesi yönetim kurulu üyeliği

Türk Uyku Tıbbı Derneği Denetim kurulu üyeliği

GeroAtlas 60+ Tazelenme Üniversitesi kurucu ve gönüllü öğretim üyesi

Mavi Ev: Antalya Alzheimer Hasta ve Hasta Yakını Buluşma Merkezi gönüllü danışmanlığı 

Üyesi olduğu dernek ve kuruluşlar:

Türk Nöroloji Derneği

Türkiye Klinik Nörofizyoloji EEG-EMG Derneği Antalya Şubesi

Türk Uyku Tıbbı Derneği

Yayınlar:

1- Mov Disord. 2003 Apr;18(4):457-9.

High-dose piracetam is effective on cerebellar ataxia in patient with cerebellar cortical atrophy.

Vural M1Ozekmekçi SApaydin HAltinel A

2- Two siblings with homocystinuria presenting with dystonia and parkinsonism.

Ekinci B, Apaydin H, Vural M, Ozekmekçi S.

Mov Disord. 2004 Aug;19(8):962-4.

3- J Neurol. 2005 Aug;252(8):964-7. Epub 2005 Mar 21.

Assessment of movement time in patients with essential tremor.

Ozekmekçi S1, Kiziltan GVural MErtan SApaydin HErginöz E

4- Mycoses. 2004 Jun;47(5-6):242-8.

Central nervous system infection due to Penicillium chrysogenum.

Kantarcioğlu AS1, Apaydin HYücel Ade Hoog GSSamson RAVural MOzekmekçi S.

5- Erkol, G.M. Vural, F. Karantay, D. Uluduz, M.A. Akalin, M.E. Kiziltan, "Event-Related Potentials and Paced Auditory Serial Addition Test (PASAT) Evaluation in Behçet s Syndrome with Subclinical Neural Involvement", Nobel Medicus, 5 (2): 29-34 (2009).

6- Kocabaşoğlu N., M. Vural, D. Uluduz,

"Uzman ve aistan statüsündeki bir grup hekimde mesleki doygunluk, depresyon ve çalışma karakteristiği ilişkisinin incelenmesi", Yeni Sempozyum Dergisi,.39, 168-173 (2001).

7- Ülkede yayımlanan çeşitli gazete ve dergilerde çok sayıda bilimsel yazılar:

                (http://www.milliyet.com.tr/noroloji-uzmani-dr-vural-alzheimer-da-antalya-yerelhaber-405050/)

                (https://www.haberler.com/noroloji-uzmani-dr-melih-vural-aciklamasi-2649930-haberi/)

                (http://www.iha.com.tr/antalya-haberleri/dr-melih-vural-hipertansiyonu-olanlar-saunadan-uzak-durmali-antalya-719221/)

                (http://www.saglikaktuel.com/haber/basit-bir-bas-donmesi-deyip-gecmeyin-10484.htm)

                (http://www.haber7.com/genel-saglik/haber/1029512-hava-degisimleri-basagrisini-tetikliyor)

(http://www.caferuj.com.tr/anne_cocuk/cocuk_hastaliklari/2010/06/16/uykusuzluk_annebaba_genlerinden_geciyor_381346744208)

                (http://www.antalyabugun.com/index.php?page=news&NID=28798)

                (http://www.dijimecmua.com/female/8133/index/1481986_uyku-apnesi-hakkinda-ozel-medline-antalya-hastane-kompleksi-uzm-dr-melih-vural/)

8- GAPS TV: Yakın zamanda yayına girecek olan internet televizyonunda çeşitli konularda konuşmacı olarak görev yapmaktayım.

 Projeler:

1-      60+ Tazelenme Üniversitesi: “Kendi heykelini yontmaya devam et” sloganı ile Akdeniz Üniversitesi bünyesinde eğitime başlanan Tazelenme Üniversitesi nin ana amacı 60 yaş üzerindeki kişilerin sağlıklı yaşlanmasına katkı sağlamak, her bir bireyin başkalarına ihtiyaç duymadan kendi başına yaşamını sürdürmesine yardımcı olmaktır. Proje 2 yıl önce yaklaşık 50 kişi ile eğitime başlamış, çok kısa sürede üye sayısı 2896 kişiye ulaşmıştır. Eğitimlerde özellikle Akdeniz üniversitesinin olanaklarından yararlanılmaktadır. Proje Türkiye çapında ilgi görmüş ve diğer illerdeki farklı üniversiteler de projeye dahil olmuşlardır. Alanya HEP Üniversitesi, İstanbul Nişantaşı Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Ege Üniversitesi nin de katılımıyla çok daha geniş bir kitleye halen aktif olarak eğitim verilmektedir. Diğer Üniversiteler ile proje görüşmeleri devam etmektedir. Amacımız projenin bir Türkiye projesi haline getirilerek tüm ülkeye yayılımını sağlamaktır.

Yerel yönetimler de projeye çok sıcak yaklaşmıştır. Bu anlamda Afyon Dinar, Ordu Gölköy, Aydın Germencik, Denizli belediyeleri ile ortak çalışmalar yapılmıştır.

Proje Türkiye deki önemli sivil kuruluşların dikkatini çekmiş bu anlamda Türkiye Sanayici ve İş adamları Derneği başkanı, çeşitli belediye başkanları ziyarette bulunmuş ve konuşmalar yapmıştır. Ayrıca projemiz büyük bir vakıf olan Sabancı vakfı tarafından “Fark yaratanlar (Turkey s Changemakers)” programı çerçevesinde tüm ülkeye tanıtılmıştır. Bu tanıtımda şahsıma ait bir konuşma bölümü de mevcuttur. (http://www.farkyaratanlar.org/site/en/site/index) sitesinden ingilizce olarak bilgi edinilebilir. Tanıtım filmi izlenebilir. (Season 9 Episode 7)

Çeşitli kurum ve kuruluşlarda yapılan eğitimler tazelenme üniversitesi internet sitesinden (https://tazelenme.com/), facebook (https://www.facebook.com/tazelenme), twitter (https://twitter.com/tazelenme), youtube (https://www.youtube.com/channel/UCWirbeN-aylcSyX-GuHEZZg), instagram (https://www.instagram.com/tazelenme/) sayfalarından fotoğraf ve videolarıyla birlikte izlenebilir.

2-      Antalya Mavi Ev projesi: Antalya Büyükşehir belediyesi ile ortak olarak yürütülen ve Alzheimer hastaları ve yakınlarını eğitmeye yönelik olarak geliştirilen bir projedir. Proje yürütücülüğünü Prof. Dr. İsmail Tufan yapmaktadır. Projenin gönüllü danışman ve eğitimcisiyim. Proje kapsamında tüm Antalya sakinlerine açık halkı bilgilendirmeye yönelik aylık konuşmalar yapılmaktadır. Bu projede moderatör ve konuşmacı olarak birçok kez görev aldım. Proje Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından en özgün proje ödülü almıştır. (http://www.hurriyet.com.tr/mavi-eve-ozgun-proje-odulu-40578020) Proje detaylarına ve adımın da geçtiği açılış bilgilerine (https://www.antalya.bel.tr/haberler/mavi-ev-hizmete-acildi) adresinden ulaşılabilir. Ayrıca (https://www.youtube.com/watch?v=NU11uwIPnlQ)  , (http://www.itgevakiftr.com/category/genel/) (http://www.akdeniz.edu.tr/duyuru/bhim/trnygznvrdk.pdf) adreslerinden de yararlanılabilir.

3-      GAPS Practitioner geleneksel bilgi paylaşım toplantıları: GAPS ve fonksiyonel tıp uygulamaları konusunda bir araya gelmiş sağlık profesyonellerinin bilgi paylaşımı amacıyla kurulmuş kapalı bir gruptur. Yılda en az 2 kez biraraya gelerek eğitim ve bilgi paylaşımlarında bulunmaktayız. Sertifikalı GAPS uygulayıcısıyım. Bu grupta düzenli eğitim vermekteyim. Grup tüm Türkiye de GAPS ve fonksiyonel tıp uygulamaları yapan bilimsel bir topluluktur. (http://www.gaps-turkiye.org/gaps-dan-smanlar--b-lg--paylas-m-toplant-lar-.html) (4. GAPS toplantısı ve sonrası)  

4-      Çeşitli dernek ve topluluklarda yapılan eğitimler: Bireysel Tıp Derneği vb. Derneklerde davetli konuşmacı olarak eğitim desteğinde bulundum.

Adres:Yeşilbahçe mah. Metin Kasapoğlu cad. Gökhan iş merkezi A blok kat:1 Daire:4 Muratpasa /Antalya

X