Aktif- DR. ASUMAN KAPLAN ALGIN

Dr. Asuman Kaplan Algın

 Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Doktoru

 


1969 yılında Antalya da doğan Asuman Kaplan Algın ilk, orta ve lise öğrenimini Antalya da tamamladı. Tıp eğitimine Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinde devam ederken bir yıl ara vererek İngiltere de dil eğitimi almasının ardından 1993 yılında mezun oldu.

1996 da Nanjing ve 1997 de Pekin Üniversitelerinde teorik ve pratik eğitimlerini tamamlayarak Geleneksel Çin Tıbbı ve Akupunktur uzmanı olarak kendi muayenehanesinde çalışmaya başladı.

2004 yılından beri Cerrahpaşa, Yeditepe, Atatürk ve Yıldırım Beyazıt ve Meram üniversiteleri ile Bağcılar Eğitim Araştırma GETAT Merkezinde akupunktur eğitimlerinde eğitimci olarak görev almaktadır. 2008 yılında dünyaca tanınan kozmetik akupunktur uzmanı Amerikalı Dr. Martha Lucas ın yanında kozmetik akupunktur, nabız teşhisi, infertilite eğitimleri alarak kozmetik akupunkturu Türkiye ye taşıyan, uygulayan ve Türkiye de sertifikalı eğitimlerini düzenleyen ilk doktordur ve aynı zamanda Dr. Lucas ın Avrupa koordinatörüdür.

Akupunkturun yanısıra mezoterapi, nöralterapi, fitoterapi, proloterapi, kupa-hacamat, sülük, hipnoz, apiterapi, ozon, manyetik alan-frekans tedavileri, CGF, nefes terapisi ve GAPS danışman doktoru olaraktedavilerini uygulayan ALGIN evli ve iki erkek çocuk annesidir. İyi derecede İngilizce bilmektedir. Aynı zamanda lisanslı dalgıç, profesyonel sualtı fotoğrafçısı ve tenis oyuncusudur.

Dr. Asuman Kaplan Algın
Yeşilbahçe Mah. Portakal Çiçeği Bulvarı Turunç Plaza 6/19
Muratpaşa ANTALYA

 

X